Archiefpagina

Wij-wel was de aanjager voor de renovatie van de Eenhoorn. De werkgroep Eenhoorn 2.0 maakte de beginplannen. Toen Benjamin erbij kwam werd het tijd om een nieuwe stichting De Diessense Eenhoorn te  maken die het voorwerk van Wij-wel ging voortzetten.

Daarom is dezepagina op de website van Wij-wel alleen gebruikt om de stand van geldinzameling en de sponsors bij de houden.

Verdere informatie staat op de site: De Diessense Eenhoorn.

________________________________

Stand van de thermometer op  13 jan. was: € 67.500,-

Stand  19 januari 2020 stand:  € 356.212,84

Rabo ClubSupport: 
Wij-wel: € 1564,90
De Diessense Eenhoorn: € 1307,10

Wij-wel en St. De Diessense Eenhoorn werken samen om sponsors en subsidies binnen te krijgen voor De Nieuwe Eenhoorn.

op de site: www.dediessenseeenhoorn.nl staat een overzicht van de sponsors   .                             

Comité van Aanbeveling:

* Drs. R.F.I. Palmen,  oud-burgemeester gemeente Hilvarenbeek.
* Dr. M. Rouwenhorst, huisarts Diessen.
* Mr. W.E.A. Gimbrère-Straetmans, voorzitter Verenigingsraad Diessen.
* Mgr. Dr. C.F.M. van den Hout, Bisschop van Groningen-Leeuwarden

Sponsors van De Nieuwe Eenhoorn zijn:

Leystromen, Rabobank, Bierings installatiebureau, Lannet IT, St. Annetje van Puyenbroek, VSB fonds,
Mart van den Broek schilderwerken, Thebe Extra, Oranje Fonds, De Leeuw, Vugts van de Sande, Boekenshop, Rabo ClubSupport., Sluyterman van Loo, Wij-wel, KBO-Diessen, St. Gezondheid en Welzijn Diessen.

Voor meer informatie zie:  www.dediessenseeenhoorn.nl/sponsor 

De nieuwe Eenhoorn

Op zondag 13 januari gaf burgemeester Ryan Palmen het startschot voor de geldinzamelingsaktie voor de Nieuwe Eenhoorn: Het warme hart van Diessen.

Fijn dat u naar deze website gekomen bent voor meer informatie en natuurlijk ook om úw warme hart te laten spreken.

Achtergrondinformatie

Elf permanente bewoners met een lichamelijke en/of geestelijke beperking gaat de stichting Benjamin in ‘De Nieuwe Eenhoorn’ huisvesten, elk met een eigen appartementje en twee gemeenschappelijke groepswoonkamers. Maar ook veel maatschappelijke functies krijgen op initiatief van Dorpscoöperatie Wij-wel ruimte in de eind van dit jaar compleet verbouwde Eenhoorn, die vanaf dat moment ‘De Nieuwe Eenhoorn’ gaat heten.

Naast de ontwikkeling van een aantal nieuwe seniorenappartementen in het centrum van Diessen, in welk bouwproject ook het nieuwe gezondheidscentrum werd gerealiseerd, verrezen vorig jaar enkele seniorenwoningen van woningstichting Leystromen, waardoor sprake werd van enige concentratie van zorg in Diessen.

De bundeling van krachten van Benjamin en Wij-wel moet de kracht van kleinschaligheid verder versterken. Zo kunnen de bewoners van de particuliere appartementen en van die van Leijstromen straks gebruik maken van de nachtzorg van Stichting Benjamin en maakt Benjamin gebruik van de vrijwilligers van Wij-wel en KBO-Diessen voor bijvoorbeeld het bijhouden van de patio en de taken van een gastvrouw. De gezamenlijke grote keuken wordt gedeeld door Benjamin en Wij-wel, maar ook gebruikt voor maaltijdvoorziening in het dorp. De snoezelruimte en een van de twee gezamenlijk huiskamers van Benjamin kan worden gebruikt door (dementerende) ouderen. Ook vervoer naar dagbesteding of begeleiding bij een gezellig uitje, etc. wordt gecombineerd. Benjamin en Wij-wel gaan ook een samenwerking met andere partijen aan, om noodzakelijke zorgfuncties doelmatig te organiseren.

Zo laten we zien dat je ook kleinschalig cruciale functies in kleine kernen kunt behouden. Daar worden we allemaal beter van.

Voor een nog duurzamer realisatie van de bouw, maar vooral voor de inrichting moet nog wel even zo’n € 300.000,- bijeen gebracht worden. Voor het grootste deel daarvan wordt een beroep gedaan op diverse landelijke en regionale fondsen. Een deel van de kosten van sloop en verbouw wordt vermeden door de inzet van een groot aantal vrijwilligers. En onder de titel ‘het warme hart van Diessen’ wordt een beroep gedaan op donaties van burgers en lokale bedrijven. En dat belooft een groot succes te worden, gegeven het feit dat de tussenstand al voor de formele start van de campagne € 65.000,- bedroeg.

Donatie formulier

De stichting Benjamin voldoet aan de Anbi-voorwaarden, waardoor uw schenking fiscaal aftrekbaar is. We onderscheiden de volgende giften, met daaraan verbonden faciliteiten:

- Vrij bedrag, met sleutelhanger
- € 100,- ❤verwarmer (sleutelhanger en certificaat)
- € 250,- ❤veroveraar (sleutelhanger en certificaat)
- € 500,- ❤edief (sleutelhanger en certificaat)
- € 1.000,- ❤svriend (vermelding bedrijfsnaam op website, gedurende 6 maanden)
- € 2.500,- ❤stocht (blijvende vermelding bedrijfsnaam in De Nieuwe Eenhoorn)

Kies hieronder wat voor u van toepassing is (meerdere antwoorden mogelijk)*

Ongeldige invoer

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Contact

  • Wij-wel

  • dorpsondersteuner: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Tel. 06 16084720 dorpsondersteuner Baarschot-Diessen

Copyright © wij-wel.nl | Website gerealiseerd door:
  Van Laarhoven Websites