Skip to main content

Werkgroepen

Durf te vragen: Door een ander om hulp te vragen laat je zien hoe belangrijk hij of zij voor je is.

Klik hier voor:
Overzicht van de werkgroepen

OIP

Scroll op deze pagina
naar onder 
om alle werkgroepen
van Wij-wel te zien

Verenigingsraad gaat verder als zelfstandige organisatie.

De Verenigingsraad bestaat ruim 30 jaar en is destijds opgericht in het belang van de verenigingen in Diessen, Haghorst en Baarschot op cultureel- sport- en welzijnsgebied. In de loop der jaren zijn door de Verenigingsraad adviezen gegeven, is bemiddeld bij onderlinge problemen, is succesvol gezocht naar nieuwe bestuurders en is op allerlei gebied voorlichting gegeven, de laatste keer over inbraakpreventie in verenigingsgebouwen. Ook hebben wij in 2017 de Beursvloer Hilvarenbeek georganiseerd.

Een nieuwe tijd vraagt om nieuwe ideeën. Vandaar dat wij een gesprek zijn aangegaan met het bestuur van Wij-wel en er is besloten om dit jaar te gaan samenwerken, als werkgroep van Wij-wel. Samen staan we immers sterker. Deze samenwerking is in jan 2024 geëvalueerd.
De Verenigingsraad bestaat uit:
Henriëtte Timmermans (secretaris),
Jan Beekmans
Ad van Doormaal,
Liesbeth Kies ( voormalig lid )
Jacqueline Reijrink,
Jan Jacobs (penningmeester),
Ine Gimbrère (voorzitter).

Hoe-kom-je-erbij (hoekomjeerbij.nl)
Is het initiatief, dat inmiddels iedereen in Diessen, Baarschot en Haghorst wel kent.

contactpersoon: Hannie en Toon de Laat telefoon 06 53985538

Werkgroep ZUSTER

Het doel van ZUSTER is zorgspullen behouden, opslaan in een uitleendepot en uitleen aan de inwoners van de kernen Haghorst, Baarschot en Diessen. En dat alles snel, flexibel, dichtbij en tegen een vrijwillige bijdrage. Hannie en Toon de Laat zijn degenen die de zorgspullen innemen, beheren en uitlenen. Vrijwilligers van ons Repair café worden ingeschakeld bij onderhoudsklussen. De verzameling zorgspullen groeit al aardig. In de voorraad hebben we b.v. twee scootmobiels, twee grootbeeld leeshulp-apparaten, een staande leesloep, een opstapstoel, leesloep met lamp, verstelbaar zorgbed,  vier rollators, grootcijfer telefoon, een paar orthopedische schoenen, vier douche-stoelen, een postoel,  rolstoel en  loopband. Iedereen kan en mag deze zorgspullen gratis tijdelijk gebruiken. We gaan ervan uit dat deze spullen in goede staat teruggebracht worden. Een vrijwillige bijdrage is na het gebruik natuurlijk welkom om onze onderhoudskosten te betalen. Hebt u nog goede zorgspullen waarmee we anderen blijkunnen maken? 

ZUSTER staat voor Zorg Uitleen Spullen Thuis Uitleen Elkaar  Reserve

contactpersoon: Ben Hagenberg 0628460264

Werkgroep Digitaal

De werkgroep Digitaal is binnen Wij-wel opgericht, omdat onze wereld steeds meer digitaal wordt ingericht. Wij-wel merkt dat steeds meer mensen moeite hebben om vaardig met de digitale wereld mee te kunnen doen. Het online handelen, vereist een zeker vorm van digitale vaardigheid en handigheid
Zeker als het gaat om contact met de overheid. Dus de gemeente, overheidsinstanties en Rijksoverheid zelf, wil je je wel veilig blijven voelen, als je dat online moet regelen.

Wij-wel is in samenwerking met de Bibliotheek gestart om de cursus Digisterker aan te bieden, zodat mensen leren werken met de mogelijkheden van DigiD.

In de toekomst gaan we ook de cursus Digivitaler aanbieden, want ook in de zorg moet je steeds meer digitaal regelen.

 

Werkgroep Repair Cafe

 

Repair Cafe In Hercules

De werkgroep repaircafé bestaat uit Jac Linnemans, Marian Hoozemans, Bart van Gestel, Kim van Korven en Mieke Hendrikx. Deze werkgroep zorgt ervoor dat er twee tot driemaal per jaar een repair café plaatsvindt in Hercules. Er zijn ruim 20 vrijwilligers verbonden aan het repair café. Het repair café heeft verschillende hoeken. In de hout-bewerkhoek kunnen stoelen, speelgoed van hout en kerst-stallen gerepareerd worden. In de fiets hoek kunnen ook o.a. bolderkarren, rollators en wandelwagens worden gerepareerd. Rem kapot, band slap, licht wat niet werkt? Kom gerust eens aan. De dames in de textiel hoek maken geen ritsen in winterjassen, maar wel uw kapotte knuffel, een gat in je broek? De moeite waard om de dames eens te laten kijken wat ze er van kunnen maken .De meest verschilde artikelen komen binnen bij de elektro hoek. Krultangen, radio’s, voetenbadjes, wekkers, koffiezet apparaten. Menig apparaat wordt tot leven gebracht. Het repair café is voor jong en oud. Een misverstand wat we graag de wereld uit helpen is dat het alleen voor mensen met een kleine beurs is. Iedereen is welkom! De vrijwilligers werken gratis, voor eventuele aanschaf van materialen word een bedrag in rekening gebracht. Niets in huis wat gemaakt of nagekeken moet worden? Voor een gezellig praatje staat de deur ook open.

contactpersoon: Marian Hoozemans tel  06 45693906

contactpersoon: Natalie van Bijsterveldt

Werkgroep Welkom tas

De werkgroep welkom tas werkt aan een welkom tas. Een tas gevuld met informatie van lokale ondernemers en verenigingen, door buurtgenoten ter beschikking gesteld aan nieuwkomers in de buurt. Eind 2019 is waarschijnlijk de realisering.

Wil je contact maken met je nieuwe buren en hen bekend maken met je dorp, dan is de welkom tas, van harte welkom

Werkgroep Vervoer

Soms zit je met je handen in je haren. Je moet vervoert worden, echt noodzakelijk. Maar zelf heb je geen vervoer beschikbaar. De buren/buurt kunnen je ook niet aan vervoer helpen. En de directe omgeving of kenniskring heb je ook al benaderd. Er is geen bus of buurtbus beschikbaar. De deeltaxi kan je ook al niet vervoeren en ziekenvervoer laat het ook afweten. Dit komt nooit voor, hoor ik u zeggen. Wij-wel zou willen dat dat waar was, maar helaas.

Te regelmatig komen mensen in problemen vanwege geen vervoer. Twee werkgroepen, Haghorst en Baarschot/Diessen, gaan een helpende hand bieden. Als u daadwerkelijk neen hebt gekregen bij uw eigen vervoer; neen bij vervoer van de buren, neen bij vervoer door uw kenniskring, neen bij openbaar vervoer, neen bij de regiotaxi, dan is er nu toch vervoer. Niet gratis, alleen overdag en vooraf af te spreken.

contactpersoon Haghorst: Wilma Paulissen 013-5041695 
contactpersoon Diessen/Baarschot: Hannie de Laat 013-5042069

Werkgroep "Duo-fiets"       

Wij-wel is in het bezit van een “E-bike duo-fiets”. En “Wij-wel" is heel blij dat Ben van de Put hier zo goed voor wil zorgen en mensen veel plezier geeft. Het mooie van deze fiets is, dat als de passagier niet in staat is om mee te fietsen, deze toch mee naar buiten kan. De duo-fiets is namelijk voorzien van een plateau waarop je beide voeten kunt plaatsen. Het is fijn om zo, samen op de duo-fiets de omgeving op je gemak te bekijken.
Mocht je alleen zijn en een fietsmaatje/ vrijwilliger zoeken, dan kun je daarvoor contact opnemen met dorpsondersteuner; Jacqueline de Wit.
Heb je zin om de duo-fiets te reserveren dan kan Jacqueline U namens “Wij-wel” de gebruikersovereenkomst toezenden ( stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en zorgt Ben dat deze duo-fiets voor U klaar staat.
Ben van de Put, Docfastraat 33, Diessen.   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   0648417164  of  013-2118093

contactpersoon: Jac Linnemans tel 06 41416537

Familiehuis de Eenhoorn

 Leystromen realiseert in 2019 11 woningen voor stichting Benjamin. Voor het maatschappelijk deel van de Eenhoorn is een nieuwe stichting opgericht, de nieuwe Eenhoorn. Deze stichting gaat voor dit deel van de Eenhoorn de exploitatie realiseren. Voordat Benjamin en de nieuwe Eenhoorn tot exploitatie kunnen overgaan moet het gebouw worden aangepast en heringericht. Daarvoor zijn middelen nodig.


Werkgroep formulieren

De overheid stuurt je soms de wonderlijkste formulieren.  Snapt u het niet meer, weet u niet wat te doen, dan is er de werkgroep formulieren. We nemen u bij de hand en zorgen dat u en de overheid de formulieren verder correct kunnen verwerken

contactpersoon: Jac Linnemans telefoon 06 41416537

Contactpersoon: Ad van Korven telefoon  06 50955288
Werkgroepleden: Ruud de Bruin en Ad Braber

Werkgroep Veilig verkeer

De N395, de provinciale weg Oirschot - Hilvarenbeek, wordt door de provincie aangepast. Wij zijn bij alle overleggen betrokken. Ook de A58, de snelweg Tilburg-Eindhoven heeft ook aandacht. Veilig naar school, veilig op de scootmobiel, veilig in het verkeer, vul maar in.

 

Werkgroep Whats App voor veilige buurten

De politie organiseert via Whats App een stukje veiligheid. Wil je als buurt samen een groep en daarbij ondersteuning van de politie, dan leggen wij de link tussen uw buurt en de politie

contactpersoon: Laurens Hendrikx telefoon 06 13092331

contactpersoon: Jac Linnemans tel 06 41416537

Werkgroep Verplaatsing kloostertoren is afgerond.

Deze werkgroep heeft haar klus afgerond. Het kloostertorentje van de kapel van de Zusters van Liefde uit 1886 is geplaatst op de driehoek Heuvelstraat, Lombartsstraat, Westerwijk. Met een benske en een uitlegbord is een stuk historie bewaard. 

Op zaterdag 17 november is na een jarenlange voorbereiding de kroon oftewel de haan op het werk gekomen van de werkgroep Kloostertoren. De werkgroep is opgericht in februari 2016 en na de verplaatsing in november 2017 is er hard gewerkt aan de renovatie van de kloostertoren. Er zijn heel wat uren doorgebracht door de vrijwilligers op de steigers die Bouwbedrijf Van Gijsel belangeloos heeft uitgeleend aan deze werkgroep.  11 Jaar en 364 dagen na de verplaatsing van de toren vanuit Tilburg staat de toren dan eindelijk op zijn plek. Dankzij de grenzeloze inzet van Reijrink Constructie die de kloostertoren al diverse malen in de kraan heeft gehesen en daarnaast ook heeft bijgedragen aan een gerenoveerde spits.

De spits met daarop het gouden haantje boven op de toren is geplaatst. En de kloostertoren staat als een wachter en herkenningspunt bij de ingang van Diessen. De zonnestralen vallen prachtig op het gouden haantje en het schittert in zijn volle glorie. Diessen heeft het weer!

 

Werkgroep Diessen 1650 in 2020

Deze werkgroep is nu een eigen stichting.  De Stichting Diessen 1650 heeft als voorzitter Emile Gimbrére, tel 06-53818943.

Diessen is een van de oudste dorpen van Nederland. Verondersteld word dat Diessen ontstaan is in 370 na Christus. In 2020 vieren we dus ons 1650 jarig bestaan. Samen met verenigingen wordt een feestjaar uitgewerkt.

contactpersoon: Leon van Bijsterveldt telefoon 013 5042746

contactpersoon: Martin van Mol tel 06 20653375

Werkgroep Belevingspad 't Turkaa

Deze werkgroep heeft haar klus afgerond. Wil je op pad met de familie en de natuur beleven, dan kun je via de site van VNMHilvarenbeek een rugzak bestellen, met loepjes, bakjes, zoekkaarten e.d. Een roelstadpad is gerealiseerd.

 

Werkgroep Benkske

Om de twee jaar plaatst Wij-wel een benkske. Tenminste als er een persoon is die een benkske verdient. In het Otjenspark en bij 't kloostertorentje kunt u een benkske aantreffen.

contactpersoon: Jac Kroot

Werkgroep brandveilige bestaande woning

Deze werkgroep zet zich in voor uw brandveilige bestaande woning. Hebt u op goede plekken brandmelders hangen, zijn uw apparaten brandveilig, hoe zit het met vorming koolmonoxide, enzovoorts. Deze werkgroep is in ruste, maar ontwaakt als u aan de slag gaat. Samen met (een deel) van uw straat of uw buurt zorgen voor brandveiligheid. Dat kan, de werkgroep wordt snel weer actief.